18 szempont,
hogyan válassz ügyvédi irodát...

       AZ IRODA POZICIONÁLÁSA

1. SZEMPONT

A PRESZTÍZS

Igenis számít, hogy hol szereztél gyakorlatot és kitől tanultál. Ezért a választásodnál vizsgáld meg, hogy a számodra szimpatikus ügyvédi irodák közül ki rendelkezik jó névvel és erős branddel.

2. SZEMPONT

AZ ELHELYEZKEDÉS

Fémjelzi az iroda presztízsét,
hogy hol található és milyen a  minősége. Pl.: Budapesten az 5. és 13. kerület körúthoz közeli része számít „ügyvéd negyednek”. Ez ügyintézés szempontjából fontos...

3. SZEMPONT

AZ INFRASTRUKTÚRA

Egy jól felszerelt iroda magáért beszélt. Van-e ügyfélváró, recepció, milyen minőségű az ügyfél tárgyaló? Milyenek a munkaállomások? Te otthonosan éreznéd magad ott?

4. SZEMPONT

A SZERVEZET MÉRETE

Hány ügyvéd, ügyvédjelölt (junior, senior), gyakornok és jogi asszisztens dolgozik az irodában, azaz mekkora az a szervezet, amihez csatlakozni fogsz. Hol éreznéd jól magad?

Nem építheted a hírnevedet arra, amit csak a jövőben fogsz létrehozni.

Henry Ford

AZ ANYAGIAK

5. SZEMPONT

A FIZETÉS

Mennyi lesz a fizetésed, vagy esetleg neked kell fizetned? Itt érdemes figyelembe venned, hogy még tanulod a szakmát. Ha igazán jó ügyvéd akarsz lenni, akkor nem a fizetés alapján választasz irodát...

6. SZEMPONT

A BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁS

A fizetéseden felül mit biztosít még az iroda? A jobb irodák odafigyelnek a munkatársaikra, ezért kitalálnak valamit, a fizetésen túlmutató dolgot (pl.: színházjegyek, közös programok, stb...), hogy érezd a törődést...

7. SZEMPONT

A KARRIER PROGRAM

Mennyire fontos az irodának, hogy ha jól teljesítesz, akkor hosszú távon ott maradj? Ha egy irodának van karrier/lojalitás programja, az azt jelenti, hogy hosszútávú perspektívát kínál számodra...

Tanács: ne az 5-6 pont legyen a legfontosabb szempontod!

A legfontosabb 8 szempont... 

A SZAKMAI FEJLŐDÉSED

8. SZEMPONT

SPECIÁLIS SZAKTERÜLETEK MEGISMERÉSE

A jog széles területet ölel fel, de nem érthetsz mindenhez. Figyelj arra, hogy lehetőséged legyen szimpatikus jogi szakterületek megismerésére. 

9. SZEMPONT

VÁLTOZATOS, KIHÍVÁST JELENTŐ ÜGYEK

Nem olyan izgalmas hosszú éveken át ugyanazt csinálni. Hol kínálnak számodra változatosságot, mert csak így ismerhetsz meg a gyakorlatban több szakmai területet. 

10. SZEMPONT

A SZAKMAI FEJLŐDÉSED TÁMOGATÁSA

Kik és hogyan fognak téged támogatni a szakmai fejlődésedben? Kiktől kérhetsz tanácsot, segítséget? Kikkel konzultálhatsz? ...és ki ad visszajelzést számodra?

11. SZEMPONT

ÜGYFELEKHEZ JUTÁS LEHETŐSÉGE

Nem válik jó ügyvéd belőled, ha nem találkozol és tárgyalsz rendszeresen valódi ügyfelekkel. Kerüld azokat az irodákat, ahol elszigetelnek tőlük...

12. SZEMPONT

ÖNÁLLÓ MUNKAVÉGZÉS LEHETŐSÉGE

Úszni, csak mély vízben lehet megtanulni – azaz át kell érezned az ügyek felelősségét. Ha nem hagynak majd önállóan dolgozni, elvágják a fejlődési lehetőségedet.

13. SZEMPONT

HOSSZÚ TÁVÚ PERSPEKTÍVA, KARRIER

Milyen karrier lehetőséged van jelöltként – PL.: junior, senior, és milyen lehetőséged lesz a jelölt státusz után? Lehetsz-e társ? Milyen karrier lehetőséged lesz?

14. SZEMPONT

IRODÁN BELÜLI HANGULAT ÉS KÖZÖSSÉG

A vezetőn múlik minden – amilyen a vezető partner, olyan emberekkel veszi körbe magát. A jó közösség fontos, mert ez határozza majd meg a hétköznapjaid hangulatát. 

15. SZEMPONT

SAJÁT BRAND ÉPÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE

Támogatja az iroda, hogy nevet és szakmai ismertséget szerezz? Felépítheted a saját karriered, vagy csak dolgoztatni akarnak? Éveket spórolhatsz ezen...

Az igazi dicsőség az, ha valaki felül tud emelkedni önmagán.

Bonaparte Napoleon

MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

16. SZEMPONT

AZ ÜGYEK STRATÉGIAI ÁTLÁTÁSA

Csak a részleteket látod, vagy a teljes képet? Az ügyvédi szakma ott kezdődik, hogy egy ügyet az elejétől a végéig átlátsz és pontosan ismered az oda vezető utat.

17. SZEMPONT

FOLYAMAT MENEDZSMENT

Hogyan biztosítja az iroda, hogy egy ügy átlátható és átjárható legyen? Hogyan kezeli, dokumentálja és ellenőrzi az ügyek menetét? Megtanulhatod a komplex folyamatot?

18. SZEMPONT

KONZULTÁCIÓ A VEZETŐ PARTNERREL

A vezető partner jelöltekhez való hozzáállása megmutatja milyen perspektíva van az irodában, mert a jövőt csakis a minőségi és ambiciózus ügyvédjelöltek biztosítják. 

AZ ÜGYVÉDJELÖLTEK 
SZAKMAI TÁMOGATÓJA A
MAYER ÉS TÁRSAI
ÜGYVÉDI IRODA

JELENTKEZZ HOZZÁNK

ISMERD MEG A MAYER ÉS TÁRSAIT,
mert lehet, hogy itt leszel névadó partner...

A FELSOROLT 18 SZEMPONT ALAPJÁN ÍGY POZÍCIONÁLJUK A MAYER ÉS TÁRSAIT 

OLYAN JELÖLTEKET KERESÜNK, AKIK...

  1. elkötelezettek az ügyvédi szakma iránt - azaz intenzíven fejlődni akarnak, 
  2. szeretik a változatosságot és a kihívásokat - nálunk ebből akad bőven,
  3. gyorsan beilleszkednek a családias közösségbe és nem szeretnek unatkozni,
  4. élvezettel dolgoznak, mert tele vagyunk munkával,
  5. az önálló munkavégzést  preferálják - minden támogatást megkapva, és a
  6. saját ügyek kezelésére a lehető leghamarabb képessé akarnak válni.

ITT AKÁR NÉVADÓ PARTNER IS LEHETSZ

NE BÍZD A VÉLETLENRE, CSAK FELKÉSZÜLT JELÖLTEKKEL FOGLALKOZUNK
EZÉRT JAVASOLJUK, HOGY ALAPOSAN KÉSZÜLJ FEL BELŐLÜNK

WEBOLDAL

FACEBOOK

TWITTER

IRODÁNK EZEKKEL A TERÜLETEKKEL FOGLALKOZIK

INTERNETJOG  / ADATVÉDELEM / GDPR / KÖZÖSSÉGI OLDALAK JOGA / ELEKTRONIKUS KERESKEDELEM JOGA /DOMAIN JOG / MÉDIAJOG / SZEMÉLYISÉG JOGVÉDELEM AZ INTERNETEN / SZERZŐI ÉS IPARJOGVÉDELEM / CÉGJOG / CIVIL SZERVEZETEK JOGA / MUNKAJOG

Fennállásunk alatt számos ügyvédjelöltet foglalkoztattunk és képzünk. Büszkék vagyunk arra, hogy közülük legtöbben ma már igen kiemelkedő, önálló praxist folytató ügyvéd kollégák. Kiváló szakmai és partneri kapcsolatokat ápolunk más ügyvédi irodákkal is, és szoros szakmai együttműködés keretében minden jogterületre kiterjedő, nagyobb létszámú jogi képviselő közreműködését igénylő ügyeket is ellátunk.

Ismerd meg névadó partnerünket...

JELENTKEZZ HOZZÁNK

A fényképes szakmai önéletrajzodat 
az alábbi e-mail címre várom:

ugyved@drmayer.hu

Egy olyan kalandra invitállak, ahol garantáltan megtanulod a szakmát és biztosan nem fogsz unatkozni. Ugyanakkor nálunk egy családra is találsz, ahol odafigyelünk egymásra, mert ez nekem fontos...

Dr. Mayer Erika


1137 BUDAPEST

Radnóti Miklós utca 38.

TELEFON

+36 70 619 3851